Ga naar de inhoud van deze pagina Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Vorige pagina

Raad Informatiebijeenkomst openbaar Wijchen

donderdag 12 januari 2023

19:30 - 20:30
Locatie

Kasteel Wijchen, Amaliazaal

Voorzitter
P.M. van 't Schip
Toelichting

Wij hebben gezien dat er afgelopen week verkeerde informatie is verspreid over de inhoud van de informatiebijeenkomst op donderdag 12 januari. Dat willen we hierbij graag rechtzetten.
Aan de agenda van de vergadering met daarboven het logo van de gemeente Wijchen is een tekst toegevoegd; deze is verspreid onder omwonenden. Hierin worden verkeerde verwachtingen gewekt, zoals dat bekend zou worden gemaakt “wat er gaat komen op Lambrasse 2”.
De gemeente Wijchen neemt nadrukkelijk afstand van deze toegevoegde informatie. Door het logo van de gemeente te gebruiken lijkt het alsof de gemeente deze informatie heeft verspreid. Dat is niet zo. Wij vinden het ook erg vervelend dat dit is gebeurd.
Donderdag 12 januari is er géén presentatie over de concrete plannen van de initiatiefnemer. Er is donderdag wel een informatiebijeenkomst over het bestemmingsplan. Een beleidsadviseur van de gemeente geeft een toelichting op de geschiedenis van de totstandkoming van het plan Lambrasse. Ook gaat het over de bevoegdheden van het college en de bevoegdheden van de gemeenteraad in dit proces.
De informatiebijeenkomst is in eerste instantie bedoeld voor raads- en commissieleden. Zij laten zich informeren over een voorstel dat het college van burgemeester en wethouders heeft voorgelegd aan de gemeenteraad. Er wordt niet gediscussieerd, er worden geen besluiten genomen, er worden wel vragen gesteld. De politieke discussie vindt plaats tijdens de commissievergadering op 19 januari.
Heeft u nog vragen over dit bericht? Dan kunt u contact opnemen met de griffie.

Agenda documenten